Klingskultur

Med fönster från Klings Snickeri behöver du inte kompromissa mellan kvalitet och kultur. Klingskultur innebär lösningar för kulturfönster som ser ut som förr, men som har värmeisoleringsförmågor som nu.

Våra kulturfönster kan vi utforma för att passa in i modern stadsmiljö, lantlig eller tidsenlig stil. Gemensamt är att de alla möter framtidens krav på energieffektivitet.

Metoden som vi använder oss av är att vi monterar glaslisten på insidan för hand, via en dold infästning. Det blir tätare, snyggare och helt utan synliga spikar. Glaset limmas både in- och utvändigt för att förhindra fukt från att tränga in. Till båge och karm används 3-skiktslimmat, kvistrent virke för att undvika kvistblödningar som annars kan förstöra färgen.

Wienerspröjs (WSP)

Wienerspröjs – äkta spröjs – är en exklusiv fönsterspröjs i trä, där spröjsen är limmad på båda sidor om glaset med en spröjsprofil mellan rutorna. Vid 2-färgsmålade fönster är detta bästa alternativet. Som standard är spröjsen profilerad på insidan och rak på utsidan. Wienerspröjs finns även till aluminiumbeklädda fönster (WSPA), på utsidan sätter vi i stället en aluminiumprofil som spröjs.

Klingskultur innebär ett gediget hantverk och högsta kvalitet på fönster!

Snabbanslutning